tirsdag 4. juni 2013

Sykle til jobben

Sykle til og fra jobb er effektiv trening, og også gratis trening. Det å være ferdig trent når man kommer hjem gir, i tillegg til godfølelsen, tid til overs til andre ting. Jeg er en glad syklist året rundt, og setter stor pris på det disse morgen- og ettermiddagstimene gir av utetid og god form. Når popper det forresten opp treningstilbud ute som Skiforeningens "Trening uten tak" og flere andre former for treningsstudio utendørs landet rundt, som er et fint supplement til sykkeltreningen.
Mandag morgen langs Frognerstranda - en super start på dagen
Det er mange god grunner for å sykle til jobben:
  • God form og helse
  • Miljløvennlig
  • " One car less " som det står på sykklene til syklistene i Londons gater
  • Naturopplevelser
  • Gratis ( selvom det er lett å skjemme seg bort med sportsutstyr med god samvittighet)
Lysaker på en vakker dag, ta deg tid til å nyte omgivelsene også
Hvis man skal bruke begge veier som treningstur med høy puls, bør man ha tilgang på dusj. Finnes ikke det på jobben, sjekk hos naboene. Det kan også være muligheter å kjøpe dusjkort hos nærmeste treningsstudio. Løser ikke det seg heller, er det et alternativ å ta det rolig til jobben og legge inn treningsøkten på hjemturen. Er veien litt for kort og flat, legg inn en omvei, gjerne med noen bakker. Det er supert å bruke bakkevariasjonene til naturlige intervaller. Kommer det en bakke, klin til det du orker. Har du en lang flat strekning foran deg, finn et mål der fremme og trå til.

Klin til i bakkene og få ekstra trening
Når du starter med å sykle til jobben, ikke vær for ambisiøs med en gang. Det er bedre å starte med en dag eller to i uka, venne seg til den gode rutinen, og så øke antallet dager etterhvert. Trenger man et treningsmål, legg gjerne inn et av de fine sykkelrittene som Skarverittet, eller kanskje en tur på Rallarvegen i løpet av sommeren. Bedriftsidrettens årlige " Sykle til jobben" aksjon kan også være en god motivasjon for å komme i gang. 

Trafikken:
I bynære strøk kan det virke skremmende med all biltrafikken. Mitt råd er å være fokusert på trafikkbildet, vær litt defensiv og vær særlig ops i rundkjøringer. Det er også ofte mulig å svinge av fra de trafikkerte veiene og velge rolige strekninger, selvom det betyr en omvei. Det gir bare enda mer trening. Det kan også være et tips å komme seg ut "med fuglene" om morgenen og heller ta en tidligere tur hjem hvis jobb - og hjemmesituasjon tillater det.
Ikke like fint vær hver dag, men det finnes jo ikke dårlig vær, bare........
Holder vekta:
1 - 2 timer sykkeltrening gir et forbruk av kalorier for oss damer på 500 - 1000 kalorier, noe som også er en bonus å ta med seg. Selv starter jeg morgenen med en bolle med korn og biola og holder fint til lunsjtid selv etter en times treningsøkt. Så er det bonus å avslutte jobbdagen med en ny økt med fart og intervaller, før middagen venter. Da går det fint å kose seg med en sjokolade og et glass vin i løpet av kvelden, ihvertfall av og til! God treningstur - til og fra jobben!















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar